Många undrar vad som krävs av en VD på ett kvighotell. Här följer en beskrivning på en vanlig karriärväg.

Du måste födas: T.ex.  Sundsvall krigsvintern 1942. På grund av kylan blev jag hemburen   i en filt. Min far missade vilken som var huvudänden på filtrullen, så min första taxi-färd åkte jag med kudde under fötterna. Bars sedan  UPP och NED. Inträdde i nya hemmet -utrullad på skötbordet upptäcktes misstaget. Resultat: Stort blodflöde till hjärnans celler men blir i gengäld lätt kall om fötterna.

Utbildning: Småskola i Sundsvall och Enskede. Stockholms folkskolors sångklasser, Enskede läroverk Sundsvalls läroverk (Studentexamen  på soc.linjens allmänna gren.) Utbildningar inom 4H, Arbetsmarknadsinstitutet (AMI) och Arbetsförmedlingen samt Civilförsvaret.

Värnplikt: Furir vid I 5 med inriktning på Indikering Sanering Brand. ISB-plutonen. Det gäller alltså skydd mot gas,radiak och eld.

Universitetsutbildning: Pol.mag Uppsala Universitet.

Längre arbetserfarenheter: Ca 13 år som 4H-instruktör i Stockholms län och på riksförbundet Sveriges 4H. Bland annat arbetat  med att bygga upp 4H-gårdar med barn och djur. Uppstartning av 4H-verksamhet mm  i Tunisien. Utbildningsledare inom 4H, JUF och FSU,  Föreningslärare i Stockholm. Uppbyggnad av 4H-gårdar i Stockholms län. Kursledare för mängder av ledarutbildningar bl.a lägerledare, styrelsekurser mm.

RESTEN av tiden till 67-årsdagen: Arbetat med att hjälpa arbetshindrade hitta nya yrkesinriktningar och arbete inom dessa. Först via AMI och när de slogs ihop med arbetsförmedlingen som arbetsförmedlare i Norrtälje och Hallstavik.

Personliga anlag:

Den sista och viktigaste egenskapen man bör ha som VD för ett kvighotell, är förmågan att hitta en lämplig hustru med fädernegård som kan byggas till med en kvighotelldel. Hon bör vara tillräckligt smart för att kunna vara hotelldirektris, men samtidigt inte så nogräknad vad gäller äkta man, att hon kunnat tänka sig ta första bästa.

 

Som synes inte alls oöverkomligt: Varför inte pröva själv ? Har Du bara blivit född och fått ett gott tillflöde till de grå cellerna, så är det bara att köra på enligt modellen ovan.

 

LYCKA TILL  !!!!!

Åke Broström  VD Karins kvighotell.