Hur fungerar vårt kvighotell ?

Hela hotellanläggning sett från luften. (Inklusive bostäder för hotellpersonalen och ekonomibyggnader.)

Kvighotellets Servicekoncept och Affärsidé:

Informatör: Hotellets VD  vilket står som förkortning för Vanlig Dräng.

Ansvarig för denna information är Åke. I mina uppgifter ingår bl.a att sköta portierlogen, städa och servera samt i övrigt hålla kontakt med arbetsledningen. Hotelldirektrisen och ansvarig för alla  frågor och praktiska arrangemang kring hotellgästernas kärleksliv - Karin.

VINTERTID 

Vi har plats för 84 gäster i vår nya hotelldel. Gästerna skall alla vara vegetarianer eftersom endast vegetariska rätter serveras. De bör alla vara tjejer försedda med minst 4 ben, eftersom rumskorridorernas golv kan vara ganska hala. Det är nämligen tillåtet att skita ned i korridorerna.

Städning sker dagligen med hjälp av traktor och skopa. Sängplatserna  bäddas även dagligen med halm ovanpå gummimadrassen. Det är tillåtet att äta av bäddmaterialet även om det inte är särskilt näringsrikt.

Som måltidsdryck har vi vatten vilket serveras lätt uppvärmt under kalla vinterdagar. På menyn står dagligen 2 stora balar konserverat gräs s.k ensilage för våra gäster att dela på. De väger´ca 600-700 kg/styck . Dessutom tillkommer en müsliblandning av spannmål smaksatt med extra proteinrikt koncentrat. Allt är både utmärkt och kravmärkt eftersom vi är eco-certifierade. Av denna blandning serveras en rågad skottkärra per dag, vilket räcker till en halv skopa müsli/ gäst. Även en stärkande mineralmix tillsätts då och då som en överrasknings-förmån. 

Samtliga gäster kommer idag från Billinge gård. När de lämnar anläggningen skall de alla vara utbildade mjökproducenter med el-certifikat för elstängsel. Alla förutsätts även vara dräktiga när de återvänder till mödernehemmet, där de får nedkomma. Är kalven en kviga finns goda möjligheter för henne att gå i sin mors fotspår när hon är gammal nog att klara sig utan mjölk. De kommer till oss vid ca 6 månaders ålder och lämnar oss vid ca 2 års ålder. Vårt övergripande servicekoncept är att utveckla vår gäster till ett gott liv.

Någon ras-diskriminering förekommer ej. Vi har för närvarande både rödvita och svartvita flickor i vårt hotell. Farliga vapen såsom horn är ej tillåtna och avlägsnas under bedövning innan de får beträda hotellet.

SOMMARTID 

Då finns goda möjligheter till utevistelse inom inhägnat område. Där vistas man dag och natt och får förse sig med de gröna saker som odlas enbart för deras konsumtion. En och annan dag får delar av flocken besöka hotelldelen. Det beror i så fall på att någon eller några gäster behöver bli inseminerade eller behöver dräktighetsundersökas. Hon /de får då med sig några av väninnorna i avvaktan på seminören. Det känns alltid lugnast.

ÖVRIG SERVICE:

Vid sjukdomsfall har vi kontakt med medicinskt kunnig personal vilka gör hembesök. Kontroll av hälsoläge och ev.brunst görs i allmänhet minst en gång om dagen, då behövande gäster även kan bli kliade eller omklappade av  hotellpersonalen i mån av tid. 

Katter patrullerar även kvighotellet och förhindrar att objudna gäster förorenar maten. Om de inte omedelbart sätter sig i säkerhet blir de effektivt infångade och uppätna.

Vallhund finns tillgänglig med tanke på gäster som inte respekter  uppsatta el-stängsel eller på annat sätt stör ordningen.