Det ska börjas i tid...om man ska bli en kopiga när man blir stor. Liten Karin med pappa och en kalv på grönbete någon gång i mitten av 1950-talet.

Jag heter Karin Broström och är gift med Åke. Vi har tre döttrar som nu flyttat hemifrån till egna liv med jobb i andra delar av Sverige. Så nu är det bara vi två samt hunden Latte och katterna som huserar här i huset. I ungdjursstallet finns ca 85 kvigor. Kvigorna ska bli mjölkkor och de är hos mig i mitt sk Kvighotell från att de är 6 månader tills de är ca två år då det är dags för första kalvningen. På gården odlas vall både för slåtter och bete samt spannmål som foder till djuren.Gården är ansluten till KRAV och vi odlar alltså ekologiskt. 

Jag har varit med i Roslagsbro Centerkvinnor sedan vi flyttade hem till gården i slutet av 70-talet, men jag har först efter valet 2006 engagerat mig i kommunpolitiken och är förstås Centerpartist.Innan dess var jag förtroendevald i lantbrukets föreningsrörelse. Jag har varit med i Arlas kretsråd i Roslagskretsen i många år och är fortfarande ordförande i vår lokala LRF-avdelning, Roslagsbro-Vätö LRF.Jag är sedan i mars 2018 ledamot i LRF Mälardalens styrelse.

Kreativiteten i mig vill också ha sitt, och då sitter jag gärna vid symaskinen och syr lapptäcken och applikationer. Eller också blir det som här nedan!? 

 

Trött bonde med hund