Debatt

Nu har vi bildat en ekonomisk förening

2010-07-15

Nu har vi bildat en ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intresse genom att skapa kanaler för att köpa och sälja slaktdjur och kött för lokal konsumtion samt därmed förenlig verksamhet. Se stadgar här.

Ca 40 personer mötte upp när Svenska Husdjur och Upplands Vallförening hade sommarmöte i Kofållan vid Karins Kvighotell.

Vi började kvällen med en betesvandring till "midsommarhagen" där Ylva Berry från Länsstyrelsen i Stockholms län visade på tecken på en betad hage med långvarig hävd och biologisk mångfald. Hon berättade vad man skulle tänka på när man söker bidrag för naturbetesmarker och uppmanade fler att söka.

Sedan åt vi grillat från Roslagen, oxfilé från Strömsbergs slakteri med tilltugg. Tommy berättade om Upplands Vallförenings verksamhet och eftersom vi var många djurbönder på plats bildade vi den ekonomiska föreningen. Till styrelse valdes Karin Broström, Anna Bjärnered-Karlsson och Tina Brottman med Bengt Ericson och Kurt Pettersson som revisorer.

Nu går vi vidare, registrerar den ekonomiska föreningen och söker projektmedel för att kunna gå vidare så at vi kan slakta lokalt och sälja lokalt.

När vi bidat föreningen kom alla kvigorna och sa Muuu. Vi hoppas de instämde.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)