Politikerna måste bestämma sig och veta vad de vill. I den upphandling som Norrtälje kommun har nu, som de har tillsammans med de sk nordostkommunerna, finns inget nötkött eller köttfärs med svenskt ursprung med på beställningslistan. På en direkt fråga till miljöstyrningsrådet hur vi skulle kunna gå tillväga för att kött från min gård ska kunna bli mat i den lokala skolan fick jag till svar att det skulle kunna upphandlas som naturvårdstjänster!? På samma möte var någon med från Servera och under kaffepausen kom han fram till mig och sa att de visst kunde tillhandahålla lokalproducerade råvaror om det bara fanns med i underlaget för de kunde logistiken. Sara Jädefors, kostchef i Södertälje, var i Konsthallen i onsdags och berättade hur långt de hade kommit. Med en stor andel tillagningskök och med 71 procent svenskt kött på tallrikarna, alltid flera alternativ och mycket vegetariskt har de kommit en bra bit pålägg mot hållbar skolmat. Där är det Servera som har hand om logistiken. Nu gäller det att kämpa på så det blir rätt i nästa upphandling. Det är en självklarhet att det ska vara svensk mat i skolan åt våra barn.