Debatt

Sanningen smakar inte alltid gott...svar till miljöpartisternas debattinlägg i NT

2012-09-20

Sanningen smakar inte alltid gott skriver några miljöpartister i Norrtelje Tidning den 17 september. De svarar på en artikel som är skriven av Centerpartisten Staffan Danielsson. Ett miljövänligt jordbruk är en del i att rädda Östersjön. Det är också det som Staffan Danielsson förespråkar. Vi i centerpartiet vill ha en hållbar ekologisk utveckling med kretsloppstänk där vi använder våra gemensamma resurser på ett smart sätt. Att ensidigt i alla lägen förorda ekologisk odling anser vi inte vara långsiktigt hållbart.

 

Jordbruket är en spelare till att Östersjön är i dålig ekologisk kondition. Det finns även andra utsläpp från vattentoaletter och industriutsläpp som bidragit till detta. Jordbruket är den spelare som kan rätta till den obalansen genom att näringsämnen som kommer från ”mänsklig” gödsel återförs som gödsel till våra åkrar istället för att hamna i Östersjön.

Vi har alla ett ansvar att se till att minska utsläppen till vårt känsliga innanhav. Att övergå från konventionell till ekologisk odling är en väg. Vi som är lantbrukare lever dagligen med naturen som sällskap och gör allt som står i vår makt för att bevara och utveckla den. Detta skulle bli en omöjlig uppgift om Miljöpartiet kom till makten. Den som läser deras partiprogram och lyssnar till Åsa Romson inser snart att driva jordbruk blir en ekonomisk omöjlighet. Vårt öppna landskap kommer att försvinna och skog och sly kommer att ta över det småskaliga jordbruket kring Östersjön. Påföljden blir att den biologiska mångfalden dör och fler rödlistade arter i vår flora inte kommer att upplevas av kommande generationer.

Den marknad som finns i Socitetsparken kommer inte ha annat än tall och grankottar att sälja.

Så sanningen smakar inte alltid gott.

 

Berit Jansson, C

Karin Broström, C

Kalv som diar

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)