På rymmen från Kvighotellet

2021-05-27

På rymmen från Kvighotellet

 

Allting pockar på att göras. Kvigor ska ut på bete. Stängsel ska fixas efter att vi dikat bort stående vatten. Vattenkaret ska återanslutas så att kvigorna kan dricka friskt vatten. DÅ….rymmer jag! Efter att alla fått sitt käk, kvigorna, katterna, hunden, VDn och jag själv, tar jag vita bilen och åker mot Fasterna. Där är det boksläpp av Elis nya bok ”En bättre människa”!

 

Jag åker förbi de vackra gula rapsfälten på Lohäradsslätten och ser Pestskråpen i dikesslänterna och tänker att jag borde nog ta ut min far på en vända i det vackra odlingslandskapet. Han som är uppvuxen i Karby och alla år i Norrsund saknat den baltiska moränleran på Lohäradsslätten.

 

Åker igenom Rimbo och tar sedan av mot Rånäs och hamnar i Storbol där Elis kusin Jörgen precis som jag har ett Kvighotell. Och det är bra att ha en kusin som har en fin transportvagn för kvigor där Eli Åhman Owetz kan sitta och ha sitt boksläpp även om det skulle regna.

 

Jag är också nyfiken på gårdsbutiken Gabis Granna Grönsaker där man numera också kan köpa Billinge Gårdsmjölk. Så bor du i Rimbo med omnejd, ta dej en tur till Fasterna och köp mjölk, fil, yoghurt, kött, grönsaker i säsong och lite annat smått och gott. Vill du köpa mer än en liter mjölk så beställ gärna en mjölkväska, specialdesignad för Billinge Gårdsmjölks ekologiska mjölk. Den är gjord av fina återvunna tygbitar och företrädesvis byxben av jeans eller jobbarbyxor och där finns plats för tre flaskor och sedan kan du sätta fast väskan i säkerhetsbältet i bilen.

 

Jag köper förstås boken ”En bättre människa” som jag blir sugen på att läsa efter en recension av min systerdotter. Jag har följt Elis bokpersoner från Anna-Lisas Antik till Brevvänner och känner samhörigheten med dessa då jag är uppväxt och har min gård i samma trakt som beskrivs i böckerna. Feelgoodromaner på hemmaplan…

 

Det känns verkligen som man är på rymmen. Möten som man varit på har varit hemma i Mellankammaren framför datorn. Man är nästan folkskygg...Håller avstånd….På med munskyddet…

 

Men tar åter plats i vita bilen och åker hem på slingriga vägar. Känner faktiskt att man saknat den här stunden efter ett möte, ensam, med tid för reflektion. Väl hemma väntar jobbet med att kolla stängsel och en stund i stallet med VDn, hunden och kvigorna och sedan att öppna en oläst bok….

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)