På stämma med LRF

2021-10-07

Efter en natt i en i en skön säng på Krägga Herrgård vid Mälarens strand är det dags att ta nya tag med motionerna på årets extrastämma med LRF. Därhemma ser Alice till att kvigorna har det bra på Kvighotellet. VDn har tillsammans med bäste rörmokaren Peter sett till att att alla får vatten.

Och här ska jag på något vis se till att Lantmäteriet med LRFs hjälp kan få ändan ur vagnen och kunna ta bort sk gemensamhetsanläggningar som inte längre finns.

En väg som bildades för 160 år sedan i samband med Laga Skiftet och som inte har används på säkert hundra år föranledde vid avstyckning av en tomt att sju fastighetsägare skulle skriva under ett papper för att bygglov skulle beviljas.

Det borde kunna vara en enkel sak att när det uppkommer ett sådant ärende att helt enkelt ta bort vägen från kartan. 

Men istället för att ha en ingång på Lantmäteriet där man visar på hur man kan ta bort eller avveckla en gemensamhetsanläggning så är man noga med att tala om hur mycket Lantmäteriet kostar i timmen och att det kostar från första stund när man öppnar ett ärende. Och av erfarenhet så vet vi att det minsta ärende man ber Lantmäteriet om så kostar det mellan 40 000 -70 000.

En liknande ärendehantering som Bolagsverket har kunde Lantmäteriet ta till sig. På bolagsverket har man öppnat en tjänst som heter förenklad avveckling av ekonomiska föreningar. Det kostar 1500 att öppna ärendet och sedan får man god handledning om hur man ska göra.

Men nu är det dags att äta frukost. Träffas och trivas med LRFarna från Gotland och Mälardalen och längta hem en smula till Fatima och de andra kvigorna på Kvighotellet.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)