Hundar som skäller och hundar som vallar

2020-05-10

Det är en hund som skäller nere i byn. Våran Laban ligger på soffan i köket. Och , han skäller nästan aldrig. Jag går ut på utvind och kollar ner mot byn.

Men , vad är det som händer där nere vid Stora Sten ? En spetshund skäller på kvigorna som äter ensilage i foderhäckarna ! Men de bryr sig faktiskt inte. De struntar i hunden. En brun kviga vänder sig om och tittar på hunden, och hunden skäller. Vilken tur att de är så coola, kvigorna och att de faktiskt är van vid hund, men en annan typ av hund.

– Men vem har en spetshund? De enda jag känner är Mathias och Therese, som bor vid Slaktars som vi säger, vi som är uppvuxna här i Norrsund. Kollar om jag han hitta ett telefonnummer till dem , men hittar inget. Jag ringer till min granne Annika och frågar om hon har något nummer till Mathias eller Therese. Nej, det har hon inte, så jag tar bilen och åker till Slaktars, ringer på och frågar om de vet var de har sin hund. Jämthunden Disa är hemma, och inte alls nere vid Stora Sten och skäller på kvigor. Men Mathias har en misstanke om var hunden hör hemma. Vi tar varsin bil, Mathias kör före in på Slåtterängsvägen vid Hummelbro. Vi knackar på och frågar om han vet var han har sin hund. Han tror att den är i hundgården, men det är den inte. – Han är och skäller på mina kvigor , säger jag.

Under tiden har Åke, den vanlige drängen, VDn med andra ord, gått ner till Stora Sten, spännt ögonen i hunden och sagt åt den att gå hem. Den har lomat iväg västerut mot vindkraftverket. När jag kommer hem är det lugnt i hagen . Ägarna till den förrymda hunden, Mathias och Therese och hunden  Disa letar hund. Det läggs ut en efterlysning av hunden på facebookgruppen Grannsamverkan Två Kyrkors väg och vid 9-tiden på kvällen har han kommit tillrätta.

Ett äventyr med lyckligt slut. På morgonpromenade dagen därpå räknar vallhunden Laban och jag kvigorna som nu är bakom ladugården. Senare den dagen vallar han fem kvigor upp till torpen vid vindkraftverket. Våran Laban har de lagom respekt för och de tyckte nog att jämthunden uppförde sig konstigt.

Morgonpromenad med Laban

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)