Ute i ogjort väder...

2015-05-17

Idag skulle det vara en kvigfösardag. Torbjörn har gått och kollat stängslet vid hagen mot Broströmmen i Brotorp och tyckt att det var OK. Grannarna var vidtalade att stå i vägen på strategiska ställen. Bosse har sett till att friskt vatten finns i badkaret. Sju utvalda damer var utsedda att bli naturvårdare i Brotorp. Allt gick enligt min rigorösa planering....jag går först med krosshink och en föspinne.....mina sju gravida unga damer följer med riktigt bra.....mina kofösarkolleger ser till att de inte hittar på några egna utvägar.

Erika och Micke agerar stopp vid ingången till hagen och alla sju följer med mig in på betet. Sen tar de lite hopp och skutt i hagen och vi stänger grinden och tycker att det här gjorde vi bra. Då dyker det upp en ljusbrun kviga på vägen. Är det en av de som är hemma som följt efter....Nej, det är en av de sju som hoppat över och kommer tillbaks till de andra längs vägen. Så henne är det bara att fösa in igen. 

Jag lockar dem att följa mig till vattnet och försöker sen smita hem lite obemärkt.

Hem och fikar med kofösargänget och min far och min dotter ska ut och botanisera efter röd harsyra som finns i Stentorpsskogen. Då upptäcker de sju kvigor på byvägen... Kvigorna längtar hem..Det är till att öppna grinden vid Stora Sten locka och fösa in dem till hagen här hemma.

Mu, mu vi är hemma igen ropar de till kompisarna...

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden