Mormor på heltid...

2017-11-30

Äldsta dottern med familj ska flytta från Värmland till Jämtland. Till nya jobb och närmare till barnpassare och kusiner åt Elvin och Tobias, värmlandspojkarna 5 och 2 år. Värmlandspojkar som ska bli Jämtpojkar.Det är hus som ska säljas och mycket som ska packas och jobb ska skötas och mitt i alltihop blir svärsonen sjuk. Vad gör man...först och främst är man mamma och mormor. VDn och jag sitter på pizzerian i Svanberga och funderar.. Om jag kan få någon med mig , att åka tåg till Arvika och åka tåg tillbaka med två småpojkar, ska det nog gå att vara mormor på heltid någon vecka så de kan packa och flytta utan hjälpsamma småpojkar.

Kerstin ställer upp. VDn får bli hundvakt och ta hand om Kvighotellet själv en och en halv dag. Jag utrustar min fars bil med barnstol och bälteskudde och vidtalar min syster om att ta den bilen och hämta oss i Norrtälje när det är så dags.

Att resa med två småpojkar barnvagn och packning är en utmaning men pojkarna är hur snälla som helst och helt med på noterna. Jag har valt ett tåg där vi inte behöver byta någon gång och så småningom kommer vi till Centralen, tar Tunnelbanan till Östra och där är det buss till Norrtälje. Som tur är är bägge pojkarna fascinerade av hissar för dem får vi nyttja ett flertal på vägen från Centralen till Östra.

I Norrtälje möter syrran upp med  morfars bil och sedan bär det iväg till Norrsund. Pojkarna hittar traktorerna i salen, vi hittar pyjamaser i packningen, hittar pottan på toa, byter bjöjor och gör i ordning välling. Sedan kryper pojkarna i säng.Mormor läser "Lasse vill inte gå och lägga sig" och sedan sover pojkarna gott efter en händelserik dag som började med födelsedag för Elvin i våningssängen, sista dagen med kompisarna på förskolan och sedan en lång resa tvärs över Sverige med faster Kerstin och mormor..

Antal kommentarer: 1

2017-12-09 21:49:15

Vilken fin bild på drängarna!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)