29,30,31,32,33,34

2019-09-14

…29, 30, 31, 32, 33, 34

I arla morgonstunden stiger jag upp, fixar gröt och tar röda bilen till Norrtälje för att sedan ta bussen till Stockholm där jag ska vara med på Länsstyrelsens möte om Främjande Myndighetsutövning. Överlämnar kvigkollen till VDn (vanlige drängen).

Det handlar om att öka efterlevnaden av regler och villkor genom att öka tilliten och hjälpa till att göra rätt. Det handlar mycket om samspel och kommunikation och som ett gott exempel visar man på Skatteverkets resa från att var en organisation som vill sätta dit skattefuskare till att bli en myndighet som är hjälpsam och lyhörd.

LRF och länsstyrelsen berättade om sitt mjölkkoprojekt, där alla mjölkkobesättningar i Stockholms län skulle kontrolleras. Genom kontakt med LRF fick alla mjölkbönder ett brev om den blivande kontrolllen. 2018 var ett jobbigt år pga den extrema torkan och vi bönder hade svårt att få tillräckligt med foder åt djuren. Jordbruksverket hade givit riktlinjer till länsstyrelserna att inte haka upp sig på detaljer och se till helheten och vara lyhörda och hjälpsamma i sin tillsyn.

Även jag hade tillsyn på mitt Kvighotell och visst har man en klump i magen innan en tillsyn. Men besöket var i positiv och hjälpsam anda och jag tog nu tillfället i akt att berömma inspektörerna.

Mitt i mötet får jag ett SMS från VDn här hemma. ”Hur jag än räknar så får jag det bara till 33 kvigor”.

Hm, vad göra. Ska jag smita ifrån. Vad kan jag göra? Jag SMSar tillbaka… ” Är 1206 med bland kvigorna? Hon är nästan helsvart och är den enda som har helt svart huvud” Hon är lite halt på ett framben och kan vara lite för sig själv. VDn SMSar tillbaka "hittar henne inte och nu måste jag åka och hämta din pappa så han får sitt sår omlagt".Tittar i min mobil på Sense Huben. 1206 har halsband som indikerar brunst, aktivitet och hälsa. Ligger hon still någonstans så larmar det i min mobil. Syns inget på huben, men VDn hittar henne inte. Jag litar på huben, men smiter så fort jag kan.

Kommer hem och skyndar ut i kvighagen och börjar räkna 1, 2, 3 4 …….20 i hagen vid vattenkaret. Och där är 1206 och betar och sedan räknar jag vidare på Mellangärdet……29,30,31,32,33 och 34.

Pappa, den gamle mjölkbonden, ringer. "Hittade du kvigan". Jag kan glatt säga att alla kvigor är på plats.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)