Varg!

2018-05-08

I dessa tider när det är betessläpp av våra husdjur lite överallt nås man av katastrofen på Molstaberg, där en massa får blir ihjälbitna och lemlästade av en vargflock. Mardröm och skräckscenario! Följande tankar korsar min hjärna när jag går här hemma och stängslar åt mina kvigor.

Kan fyra vargar i Sjundareviret i Sörmland vara viktigare än livsmedelsproduktion och öppet landskap? Dessa fyra vargar har upprepade gånger tagit sig in bland fåren på Molstaberg och dödat och lemlästat över 60 djur. Nästa gång kan det vara din häst eller min kviga som blir jagad och kanske dödad av vargflocken.

Länsstyrelsen i Stockholms län anser sig inte kunna bevilja skyddsjakt på dessa vargar. Här måste en attitydsförändring ske. Vi kan inte till varje pris behålla en vargstam i Sverige. De vargar som börjar ge sig på våra tamdjur måste snarast skjutas bort.

Nu måste regeringen se vad som gagnar livsmedelsproduktion och öppet landskap och ge direktiv till  länsstyrelserna att skyndsamt bevilja skyddsjakt på de rovdjur som ger sig på våra tamdjur. Det stängsel finns inte som kan hålla ute rovdjur som fått smak på att jaga exempelvis får.

Stolparna som Lars från Gryta slår ner och eltråden som jag sätter upp räcker för att hålla mina kvigor på rätt sida stängslet om bara gräset är gott nog... men får en varg för sig att kviga är rolig att jaga och döda då ska den bort snarast. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)