Mjölk är mjölk om än i mindre dosor.....

2015-10-27

På trendspaning i den Stora Staden...Kollar i leksaksaffärer efter kossor att ha i min klädkorg i salen. Finns inga...Kråkan har ingen Mamma Mu att reta, bland dinglisarna finns bara konstiga rymdvarelser och monster.

Är på möte i Landstingshuset och äter lunch med mina Centerkompisar. Det är torsdag och det är ärtsoppa och pannkakor. Ingen mjölkbar och inget mjölkpaket så långt ögat når. Jag frågar flickan i kassan efter mjölk och hon ber mig hämta ett glas och kommer efter ett tag fram med ett paket laktosfri mjölk!Ingen har frågat efter mjölk på tre veckor! Men kan man äta pannkakor utan att dricka mjölk till?

På hemväg från den Stora Staden knorrar det i magen. Då kan man köpa sig en 3 dl ekologisk mellanmjölk eller en drickyoghurt att läska sig med i Pressbyråns kiosk. Alltid något, och bägge varorna kommer från svenska kor. 

I skolan och förskolan får barnen naturligtvis mjölk som måltidsdryck, men är det så att lärare eller förskollärare smaskar i sig den vita drycken får skolförvaltningen böta.

Och läser jag ATL på kvällskvisten, visar senaste statistiken en klar minskning av produktionen av konsumtionsmjölk och en ökning av grädde.

Vi bakar och lagar mat och använder smör och grädde men vi dricker inte mjölk till maten och gosekossan är utbytt till en svårtolkad disneyfigur.

Ska det va´på detta viset vill inte vi vara med längre säger mina kvigor som ska bli mjölkkor när de blir stora..

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden