Byte i Krylbo...

2019-12-07

Byte i Krylbo var en av sketcherna på den årliga julfesten vi i Roslagsbro 4H hade i Brogården både när jag var 4H-are och mina döttrar var 4H-are.Men nu är det mer än 20 år sedan den sketchen spelades i Brogården. Men nu har byte i Krylbo en annan betydelse för mig på Kvighotellet. Dags att byta djur. Snövit, Zenta och Iris är högdräktiga och ska kalva i juletid, nyårstid och trettondagstid och behöver komma hem till Billinge. Nu är boxen för småkalvar färdigställd och liggbåsen för de minsta kvigorna har fått ny madrass.

Så tre stora kvigor till Billinge och tretton små kvigor till Kvighotellet är innebörden i byte i Krylbo. Innebörden i sketchen i Brogården var att när konduktören sa, byte i Krylbo, var det en av passagerarna som började klä av sig och när han stod där bara kalsingarna kom konduktören tillbaka och frågade vad han höll på med, då sa han "men du sa ju byte i Krylbo". Ridå!

 

Här är 1185 Snövit som kalasar på nypon på sitt sommarbete uppe i midsommarhagen vid torpen nere i Norrsund. Gammal hävdad betesmark sedan 100-tals år. Med rik flora av bland annat kattfot, mandelblom och korskovall .

Snövit äter nypon

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)