Vatten...karet är fullt med vatten...

2016-07-08

Vatten är livsviktigt för både djur och människor. Särskilt sådana här varma dagar. Då ligger djuren i skuggan i närheten av vattenbaren. Flottören hade gått sönder i karet uppe vid torpen. Vatten till karet kommer i en ledning från Håkan. Över hundra meter slang ligger i diket och pga av att jag vill ha friskt vatten till mina djur kan också sommartorparna få dricksvatten och diskvatten lätt tillgängligt i en kran i skogen. Vad göra när flottören gått sönder och inte stänger av när karet är fullt. Tills vidare har jag löst det med att jag sätter på vatten när jag tittar till djuren och fyller karet och stänger av när jag går därifrån. Men de semestrande torparna ser det som en utmaning att få det här att fungera. 

Jag åker till Ahlsell och tänker att de ska väl ha flottörer till kar.

Tjejerna där hade inte sett något dyligt... Men så träffar jag rörmokarPeter. - Men hörru, det måste ju gå med en sån flottör man har i en toa, säger han. Vi letar i hyllorna och hittar en toaflottör. Det är ju samma princip.

Jag betalar och åker hem med min toaflottör, tar med några skiftnycklar och gängtejp och åker upp till sommartorparna som tar sig an jobbet med stor tillförsikt. En av torparna är driftingengör och den andra är en akademiker som jobbar i Amsterdam.

Och det funkar...bara inte kvigorna får veta att karet egentligen är en vattentoalett....

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden