100% mormor

2018-06-03

100% mormor

Med viss bävan åtar jag mig uppdraget som barnvakt till lilla Emma 1,5 år när hennes mamma och pappa ska på goda vänners bröllop. Hon ska vara här från morgon över natten och en bit in på nästa dag. Hon är ju här ibland och sover över också men då i mammas och pappas sällskap. Alla djur är ute och därför behöver jag inte göra några insatser där hon inte kan vara med. Räkna djur kan vi göra tillsammans och cykla till Brotorp och vattna djuren där är en bra aktivitet för en liten kopiga.

Att vara mormor till 100% är att stanna upp och göra saker i ett långsammare tempo. Fascineras av myror på kostigen och rädda en liten spindel som har ramlat ner i vattenkaret. Å, då måste man sjunga om Imse Vimse spindel som klättrar uppför tråden. Lilla Emma är inte rädd för kvigorna och  de närmar sig henne med viss respekt. I vintras hände det sig att en kviga norpade hennes vante och svalde den. Jag försökte fiska upp den innan den hamnade i nätmagen men blev biten i tummen. Det blev lite uppståndelse på sjukhuset, det var flera läkare som ville kolla hur det kunde gå till att bli biten av en ko. Jag fick inte tag i vanten så den ligger väl där och lurar i nätmagen. De säger på slakterierna att det finns mycket som kan hamna i nätmagen…..och det som är riktigt farligt är om det är vassa saker som kan tränga igenom magväggen och skära in i hjärtat.

En 1,5-åring behöver ständig tillsyn, särskilt en liten Emma som är en riktig klätterapa och som kan ta sig upp på de mest oväntade ställen. Rätt som det är sitter hon bredvid Latte i vindsfönstret. Latte verkar gilla sällskapet och Emma klappar honom ömsint. Det sägs ju att en Border Collie har lika stort ordförråd som en 2 åring så de förstår nog varandra… Det ser i alla fall ut som de har själarnas gemenskap.

Sen är det nattning… läsa saga, sjunga om Trollmor som lagt de elva små trollen…Emma kramar om  spindelmannen och somnar med huvudet i mormors armhåla. Då känner man att man är mormor på riktigt. Mormor till 100%.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)