Skörd i mitten på mars..

2016-03-20

Ett arbetsmöte hemma i salen kräver lite förberedelser. Lite mat bör de ha när de offrar en lördag förmiddag för ett möte. En tjälknöl med potatisgratäng är aldrig fel. En tjälknöl sköter sig själv i ugnen under natten och på morgonen lägger man den i, i mitt fall i en tom mjölkhämtare, och häller på en kryddad saltlag och sen får den stå svalt några timmar tills lunchdags.

Se är det dags att göra gratäng. Antalet potatisar bör nog kompletteras med lite andra rotfrukter och då kommer jag på att det nog går att skörda några jordärtskockor vid Jan Jansson trappen. Sagt och gjort, fram med grepen, och under ett tunt frostlager finns det goda knölar. Tänk att det går att skörda i mitten på mars!

Mina karlar låter sig väl smaka av både tjälknöl gjord på ytterlår från kviga från gården och potatis-, morots- och jordärtskocksgratäng med nyskördade jordärtskockor från rabatten vid Jan Janssons trappen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden