Sommarens sista skälvande minut

2015-09-26

Sitter på verandan och rapporterar mina semineringar. Hundarna är ute och njuter av den friska höstluften. Småkalvarna som varit mina gräsklippare på gården har fått kommit in i stallet och likaså kvigorna nedanför gården. Betet är slut, mina lerhaltiga åkrar blir söndertrampade. Idag har vi också tagit hem kvigorna från Hof. De har fått åkt kärra i två omgångar och landat i nyströade liggbås i Kvighotellet.

Två kvigor hade fått för sig att de skulle inte följa med hem...När Uffe och jag kom tillbaks för att lasta de nio som var kvar stod de utanför grindarna och tjurade.

- Vi lastar på de som är inom grindarna så tar vi de där två sedan, säger den alltid så lugne Uffe. Det var ju snart gjort att lasta dessa sju och sedan var de de två tjurskallarna kvar. Två varv runt traktorn och sedan en liten funderare...under tiden hade jag tagit en bit eltråd och fäst i den öppna grinden. Lockhinken var placerad i grindhagen tillsammans med Görans hö. Då, knallar de in in lugnt och sansat och när Uffe öppnar grinden in till transporten kliver de lugnt på.'

Hem till gården med detta lass och på Kvighotellet väntar tre kvigor att få komma till Uffes gård. Det är tre kvigor som ska ingå i Uffes kreatursflock istället för att bli mjölkkor i Billinge.

Den stora kvigflocken ska få gå kvar ute under Brittsommaren och tas in innan älgjakten. Så att inte någon av Norrsunds Gårds jaktgäster tar fel på älg och ko..

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden