Dagarna mörkna minut för minut...

2015-11-15

Sitter ensam i köket med Latte på kökssoffan. Dricker mitt kaffe efter väl förättat värv i kvigstallet. Utfodrat, skottat rent ströat liggbås och sett till att inseminera tre brunstiga kvigor. Tänder ett ljus och tänker på det hemska som hände i Paris natten till lördagen....vad är det som ligger bakom detta hat, vad är det som driver dessa terrorister att döda....

En klok man som jag träffade när jag var ca 14 år och pryade som veterinär, sa att att de viktigaste skolämnena är religion och historia och inte vad jag trodde matte och språk. Lär man historia och religion lär man sig också att förstå hur andra människor tänker. Man kan också anknyta till saker som hände för länge sedan men som också har aktualitet i dag. Till exempel flykten från Egypten över Röda havet att hitta ett nytt land att leva i. Ett hat mot Europa kan finnas kvar efter kolonialtiden då vi utnyttjat befolkningen i dessa länder.....Men hatet får inte slå tillbaka med samma svärd, då har ondskan segrat.

Klockan är bara lite över 4 på eftermiddagen och det är mörkt ute. De stora frågorna får ge vika för de små frågorna, mitt eget lilla krig mot bananflugorna i köket.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden