Hem från semester

2019-09-08

Kommer hem från en mysig semester med familjen i Östersund. Först gästade vi dotterns svärföräldrar vid Ismundsundet och sedan dotter och måg och barnbarnen i det nybyggda huset i Torvalla. Det är klart att man också har ett uppdrag som krockar med en semester. I måndags morse bar det av tidigt med tåg från Östersund för att sedan så småningom landa i Landsort på ön Öja. Så långt söderut som man kan komma i Stockholms län. VDn hoppade av i Uppsala och tog hand om bilen och körde hem till Norrsund till djuren och hundpassaren.

Det var dags för leader Stockholmsbygd att ha möte inför framtiden och bevilja medel till intressanta projekt. En kväll med fantastisk utsikt över Östersjön, med fantastisk ciceron i Landsort och ön Öjas historia och inte att förglömma den goda maten med skärgårdstuk som serverades.

Från den ena änden av Stockholms län till den andra…Fick skjuts med bil till Nynäs Gård, därifrån pendeltåg till Stockholm City, sedan T-bana till Tekniska Högskolan och sedan buss till Norrtälje. Där blev det till att vänta en stund på en buss som skulle gå förbi Estuna kyrka. Där hade jag en cykel utplacerad för att kunna ta mig de sista kilometrarna hem. Det mörknar rätt fort i september… men kl 21 var jag i alla fall hemma. Och strax därefter kom VDn hem från körsången i Roslagsbro kyrka.

Härligt att krypa ner i sängen med vår egen Latte i fotändan. Och katten Pysen hade kommit hem och trängdes i sängen han också.

Det händer saker på kvighotellet när man är borta. Höststädningen var påbörjad. Jag går åter min vanliga morgonrunda bland djuren. Men vad är det där….en kviga är på andra sidan stängslet. På åkern utanför Ulla och Björn. Vad göra?

Jag ropar på kvigorna, några hänger på. Kommer hem till stallet och får städa undan lite stök och sätta upp linor så att de kan komma in i stallet. Då kommer Shane som har uppdraget att städa stallet och blir bekymrad när jag har tagit in djur där han ska städa. Försöker förklara på engelska vad som hänt och att jag måste ta in djuren för att sedan ta in kossan som är utanför stängslet. Jag ropar in resten av kvigorna och tror att jag fått in alla utom 1198 Netta som var ute. Går ut för att kolla och där möter jag Netta bakom en buske. Då har hon hoppat tillbaka över stängslet. In med henne också, och sen går jag och stänger så kvigorna inte kan komma till hagarna nere i Norrsund. Nånstans är stängslet trasigt däruppe. Shane är bekymrad och jag förklarar att nu kan vi släppa ut kvigorna igen och han påbörja tvätten i ladugården.

Sen kan man gå in och äta gröten och sen kolla elstängslet ner mot byn. Det är dålig kontakt i en skarv. Jag fusklagar med en ståltråd.

Någon stegräknare har jag inte, men det blev nog bra många steg den morgonen. Du är en busfia, lilla Netta. Du ser ut som en busig skolflicka med din fina rosett i pannan. Men jag är tacksam att du valde den här dagen att hoppa över stängslet så att mina grannar som hade hand om kvigräkningen när jag var borta slapp jaga in dej i hagen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)